Így étkezzünk a kánikulában
2025-08-12 - 10:03:20

A nyári forróságban nemcsak a folyadékpótlásra, hanem az étrendünk összeállítására és az élelmiszerbiztonságra is kiemelt figyelmet kell fordítani – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A helytelen ételválasztás, különösen kánikulában, és különösen külföldön komoly egészségügyi kockázatot jelenthet. A nagy meleg fokozott terhelést ró a szervezetre, ezért érdemes könnyű, friss és lédús ételeket fogyasztani, amelyek nem nehezítik meg az emésztést. A kánikulában ráadásul az élelmiszerek gyorsabban romlanak, ezért a tojás, tejtermékek, halak és nyers húsok különös figyelmet igényelnek. A dietetikusok szerint a kisebb adagok, a gyakori, mértékletes étkezések, valamint a szezonális zöldségek és gyümölcsök előnyben részesítése segít a szervezet hidratáltságának fenntartásában a nyári hőségben. A joghurtos saláták, párolt zöldségek, grillezett halak, hűtött gyümölcslevesek vagy zöldséges tésztasaláták ideális választások lehetnek.



További cikkek a témakörből
Végre tényleg autópálya kötheti össze a két magyar nagyvárost
2025-08-14 - 10:13:43

GTK-OTP: eredményes kooperáció
2025-08-15 - 09:29:49

AI-asszisztens is vár a yoUDay megújult honlapján
2025-08-12 - 09:32:49

Megépül és azonnal világrekorder is lesz a Szicíliát a szárazfölddel összekötő híd
2025-08-01 - 11:41:32


Minden jog fenntartva! © CopyRight 2012.
Az oldalon szereplő információk felhasználása
csak az üzemeltető engedélyével lehetséges!

Best FM Szerkesztőség:
4024 Debrecen, Darabos u. 35.
Tel./FAX: (52)450-900


További elérhetőségek:
Játék: (52)500-540
SMS: 06-30-933-1046
E-mail: info@bestfm.hu

Zenei kérdések:
zene@bestfm.hu